La VISTA tamplaria din lemn stratificat se realizeaza pe comanda, in functie de specificatiile si preferintele tale.

Materialul de baza este lemn natural,  rasinos sau stejar, triplu-stratificat, excel; in confectionarea profilelor au fost folosite materiale ecologice si finisaje rezistente la radiatii UV si intemperii.

Spre deosebire de tamplaria clasica, unde rama este realizată dintr-o singură bucată de lemn, la ferestrele termopan este făcută din mai multe straturi de lemn lipite între ele. Așezarea straturilor se face în lungul fibrei, nu perpendicular unul pe celălalt.

Principalul avantaj al ferestrelor si tamplariei din lemn stratificat este evitarea mucegaiului si condensului. La acesta se adauga oferirea unui plus de “caldura” si estetica locuintei Dvs.

In acelasi timp ferestrele fiind rezistente in timp, aspect asigurat de calitatea ridicata a sticlei termoizolante si a materialelor folosite, la care se adauga  protejarea cu lacrimare din aluminiu a zonelor mai expuse la factorii de mediu.

COMANDA TAMPLARIE DE LEMN

Usi interioare din lemn, tamplarie lemn Timisoara

La fabricarea sau finisarea lor sunt folosite doar substante ecologice, in marea lor majoritate pe baza de apa, deci nu prezinta nici un fel de emisii toxice care sa duca in timp la afectarea sanatatii dvs. comparativ cu usile in a caror componenta sunt elemente din MDF, HDF, DSP despre care nu se poate spune acelasi lucru.

Usile din lemn masiv nu necesita o ingrijire sau atentie deosebita, fiind foarte usor de intretinut. Daca periodic (la cateva luni) sunt sterse cu o emulsie tip Pronto care in componenta sa are si ceara, acestea isi pastreaza acelasi aspect o perioada foarte indelungata de timp.

Unul dintre cele mai invocate dezavantaje ale usilor din lemn masiv este acela ca…au viata, adica lucreaza, se curbeaza, se deformeaza, cresc si scad in functie de gradul de umiditate din locuinta in care sunt montate.

Foarte adevarat, toate acestea se pot intampla unor usi din lemn masiv, NU insa si daca usile sunt lucrate corect, cu ajutorul tehnologiilor de ultima ora care au aparut in acest domeniu.

Pas cu pas, s-au rezolvat toate aceste probleme si se produc usi din lemn masiv de tei si stejar, SIGURE, STABILE si foarte DURABILE ca perioada de utilizare.

tamplarie lemn Timisoara

O alta problema semnalata in trecut era deformarea tabliei, tot in functie de indicele de umiditate din interior.

Si aceasta problema a fost insa rezolvata prin utilizarea unor freze cu bagheta recuperatoare, iar cresterile si scaderile tabliilor sunt in acest moment de domeniul trecutului.

Cel mai mare avantaj pe care il ofera usile din lemn masiv este rezistenta in timp, mult superioara celorlalte.

O usa din stejar masiv bine intretinuta poate avea o durata de folosinta de peste 100 de ani.

COMANDA USI DE LEMN

La VISTA folosim pentru tamplaria interioara lemn de foarte buna calitate, selectat, bine uscat si tratat cu constiinciozitate.

CUM LUCRAM LEMNUL
tamplarie lemn Timisoara